sk sk en Romania Bosna and Herzegovina Hrvatska Srbia 

Vedeli ste, že...?

TITULK

Štatistiky ukazujú, že viac ako polovica obyvateľov Slovenska býva v paneláku. Z toho až 46 % obyvateľov žije v dvojizbovom byte. Za predpokladu, že v takomto byte svietite klasickými 60 wattovými žiarovkami, 6 hodín denne počas celého roka a máte ich doma 6, Vaše náklady na osvetlenie dosahujú približne 160 eur za rok.

Čo sa stane ak vymeníte staré žiarovky za 10 W LEDky? Poďme na to postupne. V prvom rade tým znížite celkový príkon svietidiel. Znížite náklady na výmenu žiaroviek, pretože nové LEDky majú životnosť až 50 000 hodin a z pôvodných 815 kWh padne Vaša spotreba energie na 134 kWh za rok. Rovnako rapídnym tempom klesnú emisie CO2 a chtiac-nechtiac uchránite planétu Zem pred škodlivými látkami, konkrétne o 0,171 emisií CO2 tony za rok.

Tie najkrajšie čísla však ešte len prídu. Aj keď vstupná investícia do výmeny starých žiaroviek za nové LEDky dosiahne približne 80 eur, Váš rozpočet rozhodne trpieť nebude. Ročne touto investíciou ušetríte neuveriteľných 135 eur na elektrickej energii a návratnosť celej výmeny príde už po siedmich mesiacoch. V dlhodobom horizonte 5 rokov si tak rodinný rozpočet polepší o takmer 600 eur. Sami určite uznáte, že táto suma sa dá zužitkovať oveľa rozumnejšie, ako platením faktúry za elektrickú energiu.

V prípade, že túžite vymieňať žiarovky za LEDky ešte dnes, neváhajte navštíviť naše predajne, kde nájdete bohatý sortiment žiaroviek za fantastické ceny. Ak vlastníte výrobné, alebo obchodné priestory, podobné čísla v oblastí úspory dokážeme zabezpečiť aj pre Vás. Stačí kontaktovať našich obchodných zástupcov a požiadať o bezplatnú cenovú ponuku. Šetrné a hlavne rozumné svietenie Vám zabezpečí IMAO electric, s.r.o.

Pozn.: vychádzame z hrubého predpokladu, že svietite 6 hodín denne, celý rok. Cena energie 0,20 € za kWh s DPH.

Hore
            IMAO group | IMAO Češka| IMAO Slovačka | IMAO Bosna i Hercegovina | IMAO Rumunija | IMAO Hrvatska |Hibridni bojleri